Welkom nieuwe leden.

Leuk dat jullie lid zijn geworden van onze vereniging. Hopelijk het begin of vervolg van een tenniscarrière…. Het is niet altijd makkelijk om je weg te vinden bij een nieuwe vereniging en daarom alvast wat informatie over diverse onderwerpen.

Toegang tot  het park – ‘Vrij’ tennissen – ‘afhangen’

De sleutel van het toegangshek en clubgebouw wordt door de eerste die het park betreedt opgehaald op het bekende adres en de laatste die het park weer verlaat hangt de sleutel daar weer op (dit kan je dus zelf zijn op een rustige dag, maar meestal is er nog wel iemand aan het tennissen die dan later afsluit). De sleutelbos hang je bij binnenkomst in het clubhuis aan het haakje net naast de deur (in het halletje waar je kan ‘afhangen).

Je kan een tijd reserveren door beiden (of alle vier bij een dubbel) je KNLTB pasje in het tijdvak te schuiven wanneer je wilt gaan spelen. Zijn banen nog niet bezet, dan mag je een kwartier voor het tijdvak dat je reserveert al de baan op. Als andere mensen op de baan spelen en je speeltijd begint,  dan kan je gewoon naar de baan lopen en mensen stoppen dan meestal uit zichzelf en vegen nog even de baan (verplicht na het spelen).

‘Vrij’ tennissen is mogelijk wanneer er geen toernooien zijn en/ of er competitie gespeeld wordt. Op de jaarkalender (te vinden op onze web-site) kan je zien wanneer banen bezet zijn voor deze activiteiten.

Clubkampioenschappen

Onze TC (Technische Commissie) organiseert in het voorjaar de clubkampioenschappen ‘dubbel’ en in het najaar de clubkampioenschappen ‘mixed’ en ‘enkel’. Leden worden ingedeeld naar sterkte en het is daarom leuk om hier zo snel mogelijk aan mee te doen, ook als beginnende speler. Je krijgt een uitnodiging van de TC per mail.

Open Toernooi

1 keer per jaar organiseert onze tennisvereniging een ‘open toernooi’. Dit is een toernooi waar eigen leden, maar ook leden van andere tennisverenigingen zich kunnen inschrijven. Indeling gaat ook naar spelersterkte die je kan vinden op je KNLTB pasje, dus ook beginnende spelers kunnen hier snel aan meedoen. Voor het Kamerik Open Toernooi ontvang je een mail voor inschrijving en je kan je zelf inschrijven bij Open Toernooien bij andere verenigingen (informatie vaak te vinden op de website van de betreffende verenigingen of via de website toernooi.nl die meestal gebruikt wordt voor inschrijven). Tijdens het open toernooi wordt ook elke jaar een feestavond georganiseerd wat altijd weer een leuk feestje is om naar toe te gaan!

Dinsdagavond, ‘label’ avond

Elke dinsdagavond vanaf 20.00 (als er geen toernooiweek is) komen leden naar het park om met elkaar te tennissen. Door middel van loting wordt bepaald wie tegen wie speelt. Dit maakt het makkelijk om te tennissen zonder met iemand te hoeven afspreken en het is ook een leuke manier om met andere leden kennis te maken. De banen zijn gereserveerd op dinsdagavond voor labellen, dus het is niet mogelijk om vanaf 20.00 ‘vrij’ af te hangen.

Laddercompetitie

In het clubgebouw hangt een houtenplank met naambordjes erop, van 1 tot…. Dit is een competitie waarbij leden elkaar kunnen uitdagen om zodoende plaatsen te stijgen op de ladder. Door het laddersysteem speel je altijd op je eigen niveau. Meer informatie hierover op de website of door even contact op te nemen met Rob Maijenburg.

Vrijwilligerswerk

Als bestuur hopen wij dat zoveel mogelijk leden vrijwilligerswerk verrichten voor onze vereniging en er niet voor kiezen of dit af te kopen. Als je kiest voor vrijwilligers werk, dan dien je elk seizoen aan te geven via het inventarisatie formulier waar je voorkeur naar uitgaat. De betreffende commissie neemt dan vervolgens contact met je op (bij bardienst wordt bijvoorbeeld geregeld dat je uitleg krijgt bij je 1e bardienst).

Waar vind je al deze informatie en hoe communiceren wij?

De regels staan uitvoerig beschreven in de twee reglementen en je wordt op de hoogte gehouden van activiteiten door uitnodigingen per mail en via onze website en nieuwsbrief. Het is dus belangrijk dat onze ledenadministratie (Els Kwakkenbos) altijd het juiste mailadres heeft van leden.

Op onze website vind je ook meer informatie over de bestuur- en commissieleden en worden foto’s en verslagen geplaatst van activiteiten.

Meer informatie dus te vinden in/ op:

• Baan- en parkreglement (via onze website)
  • Huishoudelijk reglement (via onze website)
  • Web-site www.ltckamerik.nl
  • Facebook pagina ‘LTC Kamerik’
  • Nieuwsbrief (via e-mail of te vinden op onze website)

Het makkelijkste is het natuurlijk om het aan andere leden of bestuur- en commissieleden te vragen.

Als vereniging horen wij graag van leden hoe zij tennissen bij LTC Kamerik beleven en wat er nog verbeterd kan worden. Dus heb je ideeën, neem dan even contact op met één van de bestuursleden.

Nogmaals veel tennisplezier!
Namens het bestuur