LTCKamerik is de gezelligste club van Kamerik en omstreken LTCKamerik
Open
X

LTC Kamerik Jeugdpagina.

Laatste nieuws

Dubbeltoernooi voor de jeugd

Op zaterdag 18 november organiseert onze tennisschool een dubbeltoernooi voor de jeugd die spelen in de categorieën groen en geel. De wedstrijden worden op tijd gespeeld in pouleverband. Alle kinderen spelen dus meerdere partijen. Het inschrijfgeld is € 5,00 per persoon.
De wedstrijden voor groen zijn van 13.00/13.30 uur tot 15.00/15.30 uur en voor geel van 15.15/15.45 uur tot 17.30/18.00 uur.
Je kunt je aanmelden bij Marloes, je kan je ook inschrijven via toernooi.nl.

Van de Jeugdcommissie

Beste ouders en junioren,
Sinds deze week zijn de winterlessen voor de jeugd weer gestart. De bladeren vallen van de bomen en het wordt weer vroeg donker. Dat betekent tijd voor Halloween. Zoals ieder jaar rond deze tijd organiseert de Jeugdcommissie het Halloween toernooi. Dat vindt dit jaar plaats op woensdag 1 november. We tennissen van 15:15 tot 17:15 uur waarna de prijzen worden uitgereikt. Na de prijsuitreiking vinden we het leuk om samen met jullie te eten als ‘afsluiting’ van het zomerseizoen (al gaan de lessen gewoon door en kun je blijven tennissen op onze all weather banen). Het eten is rond 18:00– 18:15 uur afgelopen. Inschrijven staat open voor jeugdleden die nog op de basisschool zitten. Stuur uiterlijk zondag 29 oktober een mailtje naar jeugd@ltckamerik.nl als je mee wilt doen.
Velen van jullie spelen mee in de verschillende jeugdcompetities met 29 oktober als laatste speeldag. In totaal nemen 7 teams deel aan de competitie en tot op heden zijn er veel mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Het meiden team 10 – 14 jaar maakt nog kan op het kampioenschap. Wij wensen hun succes op de laatste wedstrijddag.
Het einde van een competitie betekent ook weer het inschrijven voor de volgende competitie ronde te weten het voorjaar van 2018. In de eerste helft van november zoeken wij contact met jullie om te weten te komen wie  allemaal mee willen spelen. Twijfel je nog overleg dan met Marloes.
Daarnaast is er ook nieuws over toernooien waar je aan kunt deelnemen. Op zaterdag 18 november in de middag organiseert onze tennisschool Kramer & Schuijt een dubbelspel jeugdtoernooi voor Groen en Geel  (11 jaar en ouder). De Tennisschool informeert jullie hier binnenkort verder over.
Als laatste nieuws over de samenstelling van de Jeugdcommissie. Marjolein Markus en Corine Rosier zijn gestopt als lid van de Jeugdcommissie. Na een aantal jaren en voor Marjolein zelfs een groot aantal jaren hun bijdrage te hebben geleverd wil ik beide van harte danken voor hun inzet voor de jeugd van LTC Kamerik.
Daarnaast stop ik zelf in maart 2018 als voorzitter van de Jeugdcommissie. Na 6 jaar met veel plezier mijn bijdrage te hebben geleverd vind ik het tijd om het stokje over te dragen. Naast de huidige leden Eveline Rosendaal en Anja de Graaff maakt nu ook Marjan Teeuwen onderdeel uit van de commissie.
We zijn op zoek naar nog 2 extra leden voor de Jeugdcommissie waaronder de voorzitter. Mocht je meer willen weten of interesse hebben om lid te worden van de Jeugdcommissie neem dan contact met mij op (06 – 46 71 48 15) .
Met sportieve groeten
Robert Warmerdam
Voorzitter Jeugdcommissie LTC Kamerik

Halloweentoernooi voor de basisschooljeugd

Op woensdag 1 november organiseert de Jeugdcommissie het Halloween toernooi. Kom griezelen op de tennisbaan! We vragen de kinderen om zoveel mogelijk in Halloween stijl naar de tennisbaan te komen (het is geen verplichting). Er worden dubbel partijtjes gespeeld. Voor degenen die het beste/griezeligst verkleed zijn hebben we spookachtige prijzen…..

De kinderen die op die middag les hebben van Marloes kunnen vooraf en na de les gewoon meedoen aan het toernooi. We tennissen van 15:15 uur tot 17:15 uur waarna de prijzen worden uitgereikt.

Na de prijsuitreiking vinden we het leuk om samen met jullie te eten als ‘afsluiting’ van het zomerseizoen (al gaan de winterlessen gewoon door en kun je blijven tennissen op onze all weather banen). Het eten is rond 18:00/18:15 uur afgelopen.
Inschrijven staat open voor jeugdleden die nog op de basisschool zitten. Stuur uiterlijk zondag 29 oktober een mailtje naar jeugd@ltckamerik.nl als je mee wilt doen. Mochten er qua eten nog bijzonderheden zijn laat het dan even weten.

De inschrijfkosten bedragen € 3,00 per deelnemer. We zien jullie graag allemaal op 1 november.

Griezelige groeten
Jeugdcommissie LTC Kamerik

Clubkampioenen Enkel 2017

Van 3 t/m 9 september werden de clubkampioenschappen enkel voor junioren gespeeld. Op 9 september waren de finales, het was jammer dat het ook regende, maar de strijd was er niet minder om. Op 10 september werden de prijzen uitgereikt.

De uitslagen:

Jeugd oranje
1 Lindsey Boere
2 Esmée Vianen
3 Mats van Aanhold
4 Lieke van Vliet
Jeugd groen
1 Lisa Makkink
2 Nika van den Hengel
3 Charlotte van Doorn
4 Stella van Dijk
Meisjes geel t/m 16 jaar
1 Demi Teeuwen
2 Dagne Verweij
3 Soleil Goes
4 Carlijn Seyger
Jongens geel t/m 16 jaar
1 Lukas de Jong
2 Ties van Vliet
3 Sem Rosier

Spelletjesmiddag voor de jeugd

Op zondag 18 juni organiseert de Tennisschool onder leiding van Rick Sebök een Spelletjesmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. De eerder geplande wedstrijd Junioren tegen Senioren vervalt hierdoor.

Van de Jeugdcommissie

Beste ouders en junioren,
Wisten jullie al dat Marloes vorige week bevallen is van een zoon genaamd Boaz? Zal dit het nieuwe talent zijn waar de Nederlandse tenniswereld op wacht? Vanuit de Jeugdcommissie feliciteren we Marloes en Bas van harte met de geboorte van hun zoon en hopen hen binnenkort bij LTC Kamerik te treffen.
Het voorjaar heeft voor de jeugd in het teken gestaan van de competitie. In maart hebben de jongste junioren (Rood & Oranje) vier keer gespeeld. Vanaf april is ook de oudere jeugd (Geel & Groen) hun wedstrijden gaan spelen. We hadden een aantal volle zondagen op ons park waarbij soms 5 teams thuis speelden. Er zijn daarbij zeer spannende wedstrijden gespeeld en mooie resultaten geboekt door de verschillende teams. Ondertussen hebben we voor de Gele jeugd alweer de competitie teams voor het najaar ingedeeld.
Vanaf 11 juni gaan ook het Rode en de twee Oranje teams nog drie keer competitie spelen voordat de zomervakantie gaat beginnen. De Jeugdcommissie gaat ook inventariseren wie er in het najaar in de Rode, Oranje en Groene competities mee willen spelen. Houdt daarom de e-mail en What’s App in de gaten.
We hadden als Jeugdcommissie ook graag nog het Junioren vs de Senioren toernooi voor de oudere jeugd georganiseerd voor de zomer. Door de drukke activiteiten met Kamerik Sport op 10 juni en het Beachtennis toernooi op 24 juni gaat dat helaas niet lukken. We gaan het daarom in het najaar organiseren.
Het was nog even onzeker of het door kon gaan maar op 24 juni staat het Beachtennis toernooi gepland. Junioren vanaf 10-11 jaar mogen hier aan mee doen. Op korte termijn wordt hier verder over gecommuniceerd.
Na de zomervakantie gaan we weer andere activiteiten organiseren zoals het Ouder & Kind toernooi, Junioren vs Senioren en natuurlijk het Halloween toernooi.
Wij wensen jullie alvast een hele fijn zomer toe en zien jullie graag op de banen van onze vereniging.
Sportieve groeten
Jeugdcommissie LTC Kamerik

Nieuwe  Clubkampioenen

Van 19 t/m 26 maart vonden de Clubkampioenschappen Dubbel plaats. Er werden veel spannende potten gespeeld. Op zondag 26 maart werden de kampioenen gehuldigd:

Helaas konden niet alle kampioenen aanwezig zijn, dus ontbreekt een aantal op de foto’s. Dit zijn de uitslagen:
Jeugd oranje t/m 11 jaar
1 Daan Benschop en Stella van Dijk
2 Lindsey Boere en Rosalie Warmerdam
3 Suze van Schaik en Jody Verhoef
Jeugd groen t/m 12 jaar
1 Luigi Italiano en Jasper de Jong
2 Lisa Makkink en Lieke Verweij
3 Sam Bon en Lars Oosterhout
4 Charlotte van Doorn en Elise Warmerdam
Jeugd geel t/m 14 jaar
1 Lukas de Jong en Ties van Vliet
2 Demi Teeuwen en Dagne Verweij
3 Pien Goeting en Julia de Graaf
4 Sem Rosier en Max Wennekers

Van de Jeugdcommissie maart 2017
Het tennisseizoen voor de jeugd is weer begonnen. Op zaterdag 11 maart heeft de open dag plaatsgevonden en hebben 30 kinderen met elkaar een tennisles gehad van Marloes, Bas, Rick en Vladimir. Daarnaast is afgelopen week ook les op de twee basisscholen in Kamerik gegeven. De activiteiten hebben nog niet tot directe inschrijvingen geleid maar er was zeker een aantal enthousiaste kinderen bij.

Zondag 12 maart heeft de eerste uitwisseling met LT Kockengen en TV Miland (Zegveld) plaatsgevonden. Dit was voor de Groene en Gele jeugd. Met Kockengen is het de derde keer dat we deze uitwisselingen organiseren. Met TV Miland is recent ook contact ontstaan en zij waren gelijk enthousiast om deel te nemen. Het weer was ons goed gezind met een heerlijk zonnetje. In totaal deden 19 junioren mee die allen 3 of 4 wedstrijden hebben gespeeld. Later in de lente gaan we ook nog een uitwisseling organiseren voor de Rode en Oranje junioren van deze drie verenigingen.
Op 19 maart start de competitie voor de Rode en Oranje jeugd. In de periode tot en met midden april spelen zijn op 4 zondagen hun competitie. Daarna worden er in juni nog drie rondes gespeeld. De indelingen zijn verstuurd en waar nodig wordt de starttijd voor 19 maart nog apart doorgegeven. Voor de Groene en Gele jeugd begint de competitie op zondag 9 april. We spelen met 3 Groene en 3 Gele teams mee. Voor de Gele competitie is de indeling verstuurd. Voor de Groene competitie zal dit uiterlijk 20 maart worden gedaan.
Tot slot willen we jullie nog attenderen op de clubkampioenschappen dubbel voor de jeugd. Deze worden van 19 tot en met 26 maart gehouden. Grijp je laatste kans om in te schrijven. Inschrijven kan op twee manieren.
1. Aanmelden via www.toernooi.nl
2. Aanmelding mailen naar clubkampioenschappenltckamerik@gmail.com. Graag dan de volgende gegevens doorgeven:
Naam :
Onderdeel + naam partner :
Telefoonnummer thuis :
Mobiel nummer :
Verhinderingen (dagen/tijden) :
Mochten jullie nog vragen hebben e-mail die dan naar clubkampioenschappenltckamerik@gmail.com.
Met sportieve groeten
De jeugdcommissie

Drie jeugdteams doen mee aan de Voorjaarscompetitie 2017

Voor de Voorjaarscompetitie in 2017 zijn drie teams ingeschreven om mee te doen aan de landelijke jeugdcompetitie van de KNLTB op zondag. De teams zijn:
Jongens t/m 14 2e klasse 
Ties van Vliet
Max Wennekers
Sem Rosier
Lukas de Jong
Meisjes t/m 17 2e klasse
Julia de Graaff
Soleil Goes
Carlijn Seyger
Else Koelemij
Pip Nieuwendijk
Meisjes t/m 17 2e klasse  
Dagne Verweij
Demi Teeuwen
Ines Cornet
Anne Koelemij
Julia Goes

Van de Jeugdcommissie november 2016

Ouder-Kind toernooi
Op zondag 2 oktober heeft het Ouder-Kind toernooi plaatsgevonden. 16 koppels van ouders met kinderen hadden zich ingeschreven. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en regende het een groot deel van de middag in meer of mindere mate. Dat kon onze junioren en hun ouders gelukkig niet deren want alle partijen zijn gespeeld, chapeau! Aan het eind van de middag was van iedere poule de winnaar bekend:
Poule 1: Deedee Griffin & Juliet Soede
Poule 2: Leon & Mark Teeuwen
Poule 3: Fabio & Enrico Italiano
Poule 4: Bram Sijahaya & Lieke Verweij
Halloween toernooi
Ook dit jaar was het weer een griezelige boel op onze tennisvereniging tijdens het Halloween toernooi. Het clubhuis was in stijl versierd en een groot deel van de junioren had zijn best gedaan om zich volgens het thema van de middag te verkleden en schminken. De tenniswedstrijden waren voor de leuk want het ging uiteindelijk om de prijzen voor degene die het griezeligst verkleed was. Om 5 uur hebben we in twee groepen pannenkoeken gegeten (waarvoor dank aan de ouders die gebakken hebben) en werden de prijzen uitgereikt. Al met al een geslaagde middag waar 27 junioren aan hebben deelgenomen.
Inventarisatie jeugdcompetitie
Het afgelopen najaar hebben teams in verschillende leeftijdsklassen competitie gespeeld. Het is leuk en mooi om te zien dat veel kinderen hier plezier aan beleven. Ondertussen is de inventarisatie voor de competitie voorjaar 2017 al weer gestart voor de oudere jeugd in de Gele competitie (11 t/m 17 jaar). Binnenkort start ook de inventarisatie voor de andere competitiekleuren Rood, Oranje en Groen. Belangrijkste verandering voor de Groene competitie is dat deze verplaatst wordt van de woensdagmiddag naar de zondag. Op basis van de aanmeldingen worden in samenspraak met Marloes de teams ingedeeld.

Gezellige en warme clubkampioenschappen voor jong en oud

Begin september werden de clubkampioenschappen enkel voor de jeugd gehouden. De senioren speelden zowel enkel als mixed. Het was heerlijk weer, dus ook gezellig op het terras. Ouders, familie en kennissen keken naar spannende wedstrijden in een lekker zonnetje. Op 11 september was de finaledag en vond de prijsuitreiking plaats. De winnaars kregen een fraaie beker en voor de tweede plaats was er een mooie medaille.

De Winnaars
Jeugd Groen
1 Jasper De Jong
2 Yuri Van Soest
Jeugd Oranje
1 Elise Warmerdam
2 Daan Benschop
 Meisjes Geel t/m 14 jaar
1 Demi Teeuwen
2 Julia De Graaff
Meisjes Geel t/m 16 jaar
1 Inès Cornet
2 Julia Goes
Jongens Geel t/m 16 jaar
1 Lukas De Jong
2 Ties Van Vliet
2061 2074 2076 2078 img_1488

Steeds meer tennismaatjes

Tennis wordt steeds populairder bij de jeugd in Kamerik! Er zijn nu al 70 jeugdleden. Dankzij de inspirerende tennislessen en de activiteiten van de Jeugdcommissie is het sportief gezellig op de tennisbanen.

Van de Jeugdcommissie augustus 2016

We hopen dat jullie genoten  hebben van de zomervakantie en lekker zijn uitgerust. Na de schoolvakanties beginnen de eerste tennisactiviteiten weer.
Van 3 tot en met 11 september worden de Clubkampioenschappen enkel voor de jeugd georganiseerd. Schrijf je allemaal in om te zien wie de sterkste binnen jouw leeftijdscategorie wordt. De informatie voor het inschrijven is verstuurd en inschrijven kan tot en met 28 augustus. De Clubkampioenschappen voor de jeugd worden georganiseerd door de Technische Commissie.
Daarnaast starten in september ook de competities voor rood, oranje, groen en geel. De eerste informatie is ontvangen van de tennisbond en deze gaan we zo snel mogelijk verspreiden. Competitie spelen is een leuke manier om het tennis sneller onder de knie te krijgen en samen met leeftijdsgenoten op stap te zijn.
De Jeugdcommissie gaat in het najaar ook nog een aantal activiteiten organiseren zoals een ouder – kind toernooi en het halloweentoernooi. Dit laatste toernooi zal rond eind oktober worden georganiseerd. De datum voor het ouder – kind toernooi is afhankelijk van de competitieindeling voor Geel.
Met sportieve groeten
Jeugdcommissie LTC Kamerik

De Clubkampioenen Dubbel 2016 zijn bekend

Zaterdag 2 april werden de finales van de Clubkampioenschappen Dubbel 2016 gespeeld. Zowel de junioren als de senioren waren in de laatste week van maart actief op de tennisbaan. De TC had de spelers ingedeeld in diverse poules en iedereen speelde meerdere wedstrijden.

De Kampioenen
Jeugd Oranje t/m 11 jaar – Lieke Verweij en Narelle Seyger
Jeugd Groen t/m 12 jaar – Jasper de Jong en Yurie van Soest
Meisjes Geel t/m 17 jaar – Inès Cornet en Julia Goes
Jongens Geel t/m 14 jaar – Daan de Vor en Luuk ’t Hart
De uitslagen van alle wedstrijden vind je hier.

Vijf jeugdteams in de Gele Competitie

Voor het eerst in de geschiedenis van LTC Kamerik gaan vijf jeugdteams op zondag spelen. In het Voorjaar van 2016 doen 5 teams mee aan de zogenaamde Gele competitie. Alle deelnemers veel succes! Wil je weten wie er meespelen en wanneer er gespeeld wordt, scroll dan naar beneden: aan het eind van de pagina vind je de gegevens.

Gezellig Ouder – Kind toernooi

Op 20 september heeft het Ouder – Kind toernooi onder goede weersomstandigheden plaatsgevonden. 17 koppels hadden zich ingeschreven die verdeeld over 4 poules wedstrijden met de oranje en groene ballen hebben gespeeld. In de poules met de groene ballen werd meer competitief gespeeld terwijl het in de poules met de oranje ballen meer ging om de junioren lekker te laten spelen. Aan het eind van de middag was er bij iedere poule een winnaar bekend:

Poule 1: gelijk geeindigd Demi & Anita Teeuwen en Lara & Eveliene Praat
Poule 2: Luuk ’t Hart en & Tamara Feddema
Poule 3: Mark & Leon Teeuwen
Poule 4: Frederique Spies & Ed Zwennis

Al met al een gezellige en sportieve middag.

Clubkampioenschappen jeugd 29 augustus t/m 6 september 2015

De hele week werd in de verschillende categorieën gespeeld: geel, groen en oranje.  Mooie potjes bekeken door ouders, familie en vrienden. Sommige wedstrijden duurden zolang dat de senioren ‘lang’ moesten wachten, maar dat was geen straf: het waren mooie potjes!

 Waar we het voor doen

De uitslagen:

Dames enkel geel t/m 17

 1. Anne Koelemij
 2. Julia Goes
 3. Iris van Vliet

Dames enkel geel

 1. Demi Teeuwen
 2. Julia de Graaff

Heren enkel geel

 1. Pim Verlaat
 2. Daan Cornet
 3. Bart van Sevenbergen

Jeugd enkel groen

 1. Lukas de Jong
 2. Luuk ’t Hart

Jeugd enkel oranje 2

 1. Lieke Verweij
 2. Narelle Seyger
 3. Charlotte van Doorn

Jeugd enkel oranje 1

 1. Jasper de Jong
 2. Sam Bon
 3. Nika van den Hengel

JuliaAnne en JuliaDemiLukas image3Jasper en Sam

Poldersport voor onze tennisjeugd

De jeugdcommissie van LTC Kamerik wilde wel eens wat anders doen dan tennissen. Daarom heeft zij op 3 juli een evenement bij de Boerinn georganiseerd om te Poldersporten. Bij het poldersporten moet met behulp van allerlei materialen worden geprobeerd om het water over te steken.Vanaf 15:30 uur werd er verzameld bij de Boerinn. In totaal hadden 41 junioren zich voor dit evenement ingeschreven. Nog voordat het Poldersporten was begonnen lag een deel van de junioren al in het water om verkoeling te zoeken voor de warmte. We hadden een prachtig zomerse dag uitgekozen met temperaturen van 25 – 27 graden.
18767490283_716d763810_z19382023232_f133f7db1e_z19382127342_a6bb5557e9_z19388395035_f326eda6d7_z
Om 16:00 uur werd de groep in tweeën gesplitst en ging iedere groep het weiland in. Bij de eerste hindernissen lagen de meeste van de junioren al in het water. Het ‘sporten’ ging door tot 18:00 uur waarbij er heerlijk is gespeeld en gezwommen in en om de sloten van de Boerinn. Nadat iedereen zich had opgefrist dan wel zich ontdaan had van de modder, was het tijd om met elkaar te eten. Er zijn vele bakken met friet doorheen gegaan met lekkere snacks.
!cid_image001_jpg@01D0B752!cid_image002_jpg@01D0B752
Om 19:00 uur ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis. Nog een speciaal woord van dank aan Ester Muller voor het het maken van de afspraken met de Boerinn.

Onze informatie

Hoi, vind je tennis ook zo leuk? Op deze pagina vinden jullie al het nieuws voor de jeugdleden van LTC Kamerik. Alle activiteiten worden georganiseerd door de Jeugdcommissie: Robert Warmerdam (voorzitter), Marjolein Markus, Eveline Praat, Corine Rosier en Anja de Graaff. Als je contact wilt met de jeugdcommissie kun je een e-mail sturen naar jeugd@ltckamerik.nl.

foto 1foto 3tennis jeugd 1tennis jeugd 4tennis jeugd 2tennis jeugd 3

Vind je het leuk om te gaan tennissen kom dan medio maart naar onze open dag. Heb je de open dag gemist, je kunt gedurende het gehele tennisseizoen instromen. Je kunt ook altijd kosteloos 2 – 3 lessen met een bestaande groep mee spelen om te bepalen of je het echt leuk vindt. Als je later in het seizoen start betaal je alleen contributie voor dat deel van het jaar dat je lid bent en voor de lessen die je hebt gevolgd.

Tennis is een heel leuke sport. Om het goed te kunnen spelen moet je les krijgen en vaak spelen. Daarom is ieder jeugdlid t/m 12 jaar (het jaar waarin je 12 wordt) verplicht om tennisles te volgen. Jeugdleden van 13 jaar en ouder moeten minimaal 3 jaar les hebben gevolgd. Als je competitie speelt ben je verplicht om lessen te volgen, ook vanaf je 12e verjaardag. Om veel te kunnen spelen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Natuurlijk kan je ook met vriendjes/vriendinnetjes die ook lid zijn, gaan spelen. Denk erom dat je afhangt met behulp van je tennis-pasje, je kan dan 3 kwartier spelen en vaak ook langer als er geen andere spelers zijn die op je baan willen gaan spelen. ‘s Avonds zijn baan 1, 2 en 3 gereserveerd voor de senior-leden. (zie het baan- en parkreglement).

Tennislessen
De lessen worden verzorgd door tennisschool Kramer-Schuijt en zijn verdeeld in 2 seizoenen. De zomerlessen lopen van april tot en met september; de winterlessen van oktober tot en met maart. De lessen worden wekelijks gegeven, behalve in de schoolvakanties. Op vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om mee te doen aan competitietraining, je traint dan in een groep van 8 kinderen je wedstrijdvaardigheden. (Je kan mooie diploma’s halen en je krijgt een boekje waarin je stickers kan verzamelen en wat je aan je ouders kan laten zien, zodat ze weten wat je geoefend hebt). Meer informatie zoals lesdagen, lessoorten en prijzen kun je vinden op de website van de tennisschool (www.tennisschool-ks.nl/).

Jeugdcompetitie
De jeugdcompetitie is verdeeld in vier leeftijdscategorieën:
Rood – tot en met 9 jaar
Oranje – tussen 7 en 11 jaar
Groen – tussen 10 en 12 jaar
Geel – vanaf 11 jaar tot en met 17 jaar.
Meer informatie over het speciale Tenniskidsprogramma vind je op de site van de KNLTB:
KNLTB jeugdcompetitie.
Het Tenniskidsprogramma heeft twee soorten competities: de World Tour en de Groene competitie zowel in het voor- als in het najaar. Vanaf 11 jaar kan de jeugd meespelen in de Gele competitie. Hieronder lees je wanneer deze competities in 2016 worden georganiseerd.

World Tour competitie
Voor 20 januari 2016 moeten de clubs opgeven welke jeugdleden gaan meedoen aan de World Tour 2016 in het voorjaar. Voor het najaar is de inschrijfperiode van 10 tot 30 juni 2016. De speeldata in 2016 zijn de volgende:
 
  Voorjaar Najaar
Periode 1 Zondag 6 maart 2016 Zondag 11 september 2016
  Zondag 20 maart 2016            Zondag 25 september 2016 
  Zondag 3 april 2016 Zondag 9 oktober 2016
  Zondag 24 april 2016 Zondag 6 november 2016
     
Periode 2 Zondag 22 mei 2016  
  Zondag 12 juni 2016  
  Zondag 26 juni 2016  
     
Tenniskids feest     Zondag 3 juli 2016  

In de districten Leiden, IJmond en Utrecht loopt een pilot voor de World Tour op vrijdag. De data voor deze vrijdagen ligt twee dagen voorafgaand aan de World Tour op zondag.

Groene competitie
Voor Groene spelers is er een voorjaars- en najaarscompetitie. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie. De Groene competitie vindt plaats op de woensdagmiddag.

Speeldata Groene competitie 2016/2017

Voorjaar Najaar Winter outdoor
6 april 2016 14 september 2016 16 november 2016
13 april 2016 21 september 2016   23 november 2016
20 april 2016 28 september 2016 7 december 2016
11 mei 2016 5 oktober 2016     14 december 2016
18 mei 2016 12 oktober 2016  4 januari 2017
25 mei 2016 19 oktober 2016 11 januari 2017 
1 juni 2016 26 oktober 2016 18 januari 2017
     
Inhaaldagen Inhaaldagen Inhaaldagen
4 mei 2016 (optioneel) 2 november 2016 30 november 2016
5 mei 2016 (optioneel) 9 november 2016 25 januari 2017
16 mei 2016 16 november 2016 1 februari 2017
8 juni 2016   8 februari 2017
15 juni 2016  

Gele competitie

Op zondag spelen in het voorjaar van 2016 de volgende teams in de gele Gele Competitie:

Jeugd – dames t/m 14 jaar
Demi Teeuwen
Lara Praat
Dagne Verweij
Maud Voorwinde

Jeugd – heren t/m 14 jaar
Ties van Vliet
Max Wennekers
Luuk ’t Hart
Lukas de Jong

Jeugd – mixed t/m 17 jaar
Pim Verlaat
Bart van Sevenbergen
Iris van Vliet
Julia Goes
Daan Cornet

Jeugd – dames t/m 17 jaar
Julia de Graaff
Soleil Goes
Carlijn Seyger
Pien Goeting
Joska Voorwinde

Jeugd – dames t/m 17 jaar
Sarah de Graaff
Yvette Versluis
Ines Cornet
Anne Koelemij

Er wordt gespeeld op de volgende data:

!cid_inlineImage0

Ouder-kindtoernooi
Jaarlijks worden er Ouder/kindtoernooien georganiseerd. Samen met je ouders, buren, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes speel je diverse wedstrijden. Je mag iemand meenemen die (nog) geen lid is. De data worden via de mail en de site bekend gemaakt.

Halloweentoernooi
Het seizoen sluiten we af met het Halloweentoernooi, de blaadjes zijn dan al weer van de bomen en de spinnen maken mooie spinnenwebben, het wordt steeds vroeger donker. Al eens tegen een heks getennist? Of samen met Dracula een dubbel gespeeld? Hoogste tijd voor een spannend toernooi en we eten aansluitend samen op het clubhuis. Dit jaar is het
Halloweentoernooi op woensdag 28 oktober.

Externe toernooien
De tennisverenigingen in de buurt (Kockengen, Vleuten, Woerden, Harmelen) organiseren ook leuke open toernooien voor de jeugd (open voor jeugd van andere verenigingen). Vaak zijn dit toernooien die op een woensdagmiddag of vrijdagmiddag worden georganiseerd, soms zijn de wedstrijdjes verdeeld over meerdere dagen. Je krijgt hierover informatie via de jeugdcommissie. Deze toernooien staan los van de jeugdcompetitie en je kan je hier individueel voor inschrijven.

Kosten lidmaatschap LTC Kamerik
De contributie van junioren jonger dan 18 jaar is € 82,50 per jaar. Voor de 2e junior uit een gezin zijn de kosten € 77,50 per jaar. Het tennisseizoen loopt van 1 januari tot 1 januari. Lidmaatschap is voor onbepaalde tijd. Opzegging moet voor 1 januari van het volgend jaar gebeuren. Ieder jeugdlid t/m 12 jaar (het jaar waarin je 12 wordt) is verplicht tennisles te volgen. Jeugdleden van 13 jaar en ouder moeten minimaal 3 jaar les hebben gevolgd. Competitiespelers zijn verplicht lessen te volgen, ook vanaf de 12e verjaardag.